Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@09:48:59 GMT

کشورهای حوزه خلیج فارس در مسیر همگرایی با ایران

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۹۳۱۷

کشورهای حوزه خلیج فارس در مسیر همگرایی با ایران

به گزارش خبرگزاری مهربه نقل از الخلیج الجدید، کویت شش سال پس از فراخواندن سفیر خود از تهران به نشانه همبستگی با عربستان سعودی، سرانجام سفیر جدیدی در ایران منصوب کرد. «بدر عبدالله المنیخ» سفیر جدید دولت کویت روز شنبه ۲۲ مردا ماه و در آغاز ماموریتش در تهران با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و رونوشت استوارنامه خود را تقدیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمرو الشوبکی تحلیلگر مرکز پژوهش های سیاسی و استراتژیک الاهرام در واکنش به این تحول گفت: این گام با پیشرفت به وجود آمده در مذاکرات هسته ای ایران مرتبط است.کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از نزدیکی به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای ایران مطلع شدند و به این نتیجه رسیدند که به گفتمان بیشتر با ایران و ایجاد کانال های ارتباط دیپلماتیک نیاز است. اخبار منتشر شده درباره نزدیکی به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای ایران، شاید بر این تصمیم از سوی کویت تاثیر گذاشته باشد با وجود اینکه مساله هسته ای تنها عامل بهبود روابط کویت با ایران نیست.

الشوبکی اظهار داشت که رویکردی در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس درخصوص بازنگری جامع در روابط با کشورهای همجوار وجود دارد، همانند آنچه با ترکیه رخ داد. این کشورها به این نتیجه رسیده اند که درگیری برای هیچ کس سود نخواهد داشت. نیاز به گفتگو ضروری است.

وی افزود: نگرش و رویکردی مبنی بر لزوم ازسرگیری روابط با ایران نزد کشورهایی همانند امارات که کانال های ارتباطی دارد و آماده اعزام سفیر است و همچنین کویت که این اقدام را انجام داد و عمان که روابط خوبی با ایران دارد، وجود دارد.

این پژوهشگر در مرکز الاهرام در این خصوص به گفتگوی میان ایران و عربستان اشاره کرد و آن را نشان دهنده تمایل این کشورها برای تفاهم با ایران دانست.

الشوبکی توضیح داد که اختلافاتی میان ریاض و تهران باقی خواهد ماند اما این اختلافات از طریق کانال های دیپلماتیک حل خواهد شد نه اینکه روابط قطع شود، و اینکه به معنای ائتلاف با ایران باشد اما منازعه با ادوات مختلف برخلاف سال های گذشته مدیریت خواهد شد.

وی تاکید کرد که این رویکرد در تغییر شکل گفتگو میان ایران و عربستان از طریق تبدیل گفتگوی غیرعلنی به علنی و شاید بازگشت سفرای دو کشور بازتاب خواهد داشت.

الشوبکی معتقد است امارات و کویت، با سرعت بیشتری نسبت به عربستان، به سوی ایران حرکت کرده اند و این ممکن است انگیزه ای برای عربستان باشد که در این مسیر حرکت کند و اشاره ای است مبنی بر اینکه کشورهای همپیمان عربستان با ایران روابط دارند و این کشورها بخش اساسی شورای همکاری خلیج فارس هستند.

کد خبر 5564950

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران امارات متحده عربی کویت ایالات متحده امریکا روسیه رژیم صهیونیستی عراق فلسطین سوریه اوکراین تایوان افغانستان سلمان رشدی ترکیه جنگ اوکراین ایران لبنان خلیج فارس هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۹۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عسکری: با هماهنگی وزارت ورزش برای تغییر پسوند «استقلال» اقدام می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا و به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، علی عسکری در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی درخصوص مباحث اخیر پیرامون تغییر نام تیم استقلال، گفت: کنسرسیومی از گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ۸۵ درصد سهام شرکت استقلال ایران را خریداری کرده و این موجب مسرت و افتخار ماست که در کنار هواداران پرشمار این تیم، انشالله به تعالی این تیم و ورزش کشور بویژه در عرصه‌های بین‌المللی کمک خواهیم کرد.

ی ادامه داد: در خصوص تغییر نام شرکت استقلال ایران مباحثی در جریان است و این رویه در هلدینگ خلیج فارس وجود دارد که شرکت‌های تابعه، پسوند خلیج فارس را داشته باشند، اما اولویت اول ما حفظ نام استقلال ایران برای این شرکت است و تمام تلاش خود را در این راستا می‌کنیم، اما در صورتی که مراجع ذیصلاح بر حذف پسوند ایران اصرار داشته باشند با هماهنگی با وزارت ورزش و طبق قانون تجارت و ضوابط حاکم بر شرکت‌های بورسی درباره تغییر پسوند شرکت استقلال ایران اقدام خواهیم کرد.

علی عسکری خاطر نشان کرد: تمام تلاش ما برای موفقیت استقلال است و این نام زیبا بر روی تیم استقلال برقرار خواهد ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرونده تغییر نام استقلال بسته شد
  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • عسکری: نام استقلال تغییر نخواهد کرد
  • استفاده کشورهای شیخ نشین خلیج فارس از کارت روسیه و چین/ دیگر خبری از ذبح گاوهای شیرده برای آمریکا نیست
  • خبر جدید پتروشیمی خلیج فارس درباره تغییر نام استقلال
  • علی عسگری: استقلال، استقلال می‌ماند
  • عسکری: با هماهنگی وزارت ورزش برای تغییر پسوند «استقلال» اقدام می‌کنیم
  • پسوند «خلیج فارس» به نام استقلال اضافه نخواهد شد
  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟